Sunday 6 May 2018

Braškiniai keksiukai.

Mamytės, močiutės, promočiutės su jūsų diena.Būkite mylimos, gerbiamos ir visada apsuptos savo vaikų !
Žinokite užgraužė sąžinė. Taip, taip... Turiu aš ją :)
Mano fb. puslapyje vien konkursai, o receptai senokai ten buvo publikuoti. Negerai, oi negerai... Tačiau Samtis turi rimtą priežastį - egzaminai. Vienas išlaikytas, kitas ir pats baisiausias laukia antradienį. Žodžiu mokausi ir šeimą maitinu paprastu maistu, kuris jau publikuotas mano bloge arba nevertas publikuoti.
Šį kartą tokia proga, tad nusidėjau ir iškepiau keksiukų šeimai. Na ir kas, kad nusprendžiau mėnesį nevartoti pridėtinio cukraus ir vieną suvalgiau... Ir vėl graužia sąžinė. Ech, bet užtat tokie skanūs jie :P

12 keksiukų, laikas daugiau nė valanda.




150 gr. nesūdyto sviesto,
100 ml. skysto medaus,
2 kiaušiniai,
150 gr. miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
150 gr. braškių uogienės.

Kremas:
150 gr. nesūdyto sviesto,
350 gr. cukraus pudros,
4 šaukštai grietinėlės,
1/2 šaukšto vanilinio cukraus.

Braškių ir pabarstukų puošimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. temp. Keksiukų formeles išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis.
Ištirpinkite sviestą.
Išplakite su mikseriu ištirpintą sviestą su medumi. Įmuškite kiaušinius ir paplakę kelias sekundes suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Nepermaišykite, užteks, kad susijungs miltai su mitais produktais.
Sudėkite uogienę ir gerai išmaišykite.
Šaukšto pagalba pripildykite 2/3 keksiukų formelių ir kepkite 18 - 20 min. Atvėsinkite.
Kremui išplakite minkštą sviestą su cukraus pudra, sudėkite grietinėlę ir vanilinį cukrų ir vėl gerai išplakite. Turi gautis grietinės tirštumo kremas.
Į konditerinį maišelį sudėkite kremą ir spauskite ant atvėsusių keksiukų.
Puoškite šviežiomis braškėmis ir pabarstukais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...