Wednesday 16 May 2018

Rabarbarų vyniotinis.

Ar pastebėjote kaip greitai bėga laikas? Atrodo neseniai buvo sausia, o jau gegužė įpusėjo...
Šeštadieni visa šalis švęs princo Hario vestuves, jau dabar parduotuvėse pilna atributikos tai progai.
Vaikų mokykloje penktadienį numatoma kavos popietė, kuri skiriama princo Hario šventei. Aš ir vėl skendėsiu miltų debesyse, maišysiu kremus, puošiu... Prigriebiau ir keksiukų formeles su angliškom vėliavom, visgi tokia proga.
Jau dabar panirusi visa galva į receptų paiešką, nes noriu kažko naujo, skanaus...
Gal kažkas pasidalinsite keksiukų  receptu, kuriuos iškepusi mokyklai tikrai nepadaryčiau gėdos? A?
O dabar repeticija prieš penktadienio kepinius...
Ir vėl rabarbarai... Žinau, žinau, jau bambate, kad ir vėl jie, bet pripažinkit, greitai jų neliks ir vėl svajosite beveik metus apie jų skonį :P

1 didelis kepinys, 1 val. plius laikas šaldytuve.

5 stiklinės smulkintų rabarbarų,
1 stiklinė braškių,
2.5 st. cukraus,
2 šaukšteliai cinamono,
150 gr. minkšto sviesto,
200 gr. maskarponės sūrio,
4 dideli kiaušiniai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
3/4 st. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
cukraus pudros.

Į didelį prikaistuvį suberkite rabarbarus, braškes,2 st. cukraus, ir cinamoną. Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišant, kol rabarbarai suvirs į košytę ir bus panašu į uogienę. Atvėsinkite.
Stačiakampę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje plakite 3 min. kiaušinius, palaipsniui suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir plakite dar porą minučių. Suberkite dalimis sausus produktus ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo skardą, išlyginkite paviršių ( neturi būti storas).
Kepkite 190 C. temp. apie 15 min., tešla turi gražiai pagelsti.
Iškepusį kepinį išimkite iš orkaitės, išverskite ant rankšluosčio , nuplėškite kepimo popierių ir lengvai susukite į ritinį.
Minkštą sviestą išplakite su maskarponės sūriu iki standaus kremo.
Atvėsusį vyniotinį ištiesinkite, tepkite maskarponės kremu, ant viršaus dėkite rabarbarų - braškių uogienės ir susukite vyniotinį.
Dėkite į lėkštę siule į apačią ir dėkite į šaldytuvą porai valandų.
Tiekiant apiberkite cukraus pudra.

p.s. galite naudoti ir kitokias uogas.
Vyniotinis nėra labai saldus.



1 comment:

  1. Sveiki, įvariausių keksiukų lobynas šiame tinklaraštyje https://keksiukuistorijos.lt

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...