Wednesday 16 May 2018

Rabarbarų-aviečių limonadas.

Noriu pasidalinti ypatingai lengvu limonado receptu.
Kai lauke karšta, tai puikus būdas atsigaivinti.
Šis limonadas yra tikras gėris. Turi šiek tiek rūgštelės ir gaivumo.
Galite naudoti gazuotą mineralinį vandenį, bet puikiai tiks ir paprastas vanduo.
O jei įpilsite stipresnio gėrimo, turėsite puikų kokteilį.

3 l.. 30 min.plius atvėsinimas.

800 ml. vandens,
5 rabarbarų stiebai,
200 gr. aviečių,
1 citrinos sulčių,
kelios šakelės mėtų,
200 gr. cukraus,
gazuoto mineralinio vandens arba paprasto vandens.

Į puodą suberkite rabarbarus, avietes, mėtų lapelius, cukrų, įspauskite citrinos sultis ir užpylę vandeniu virkite apie 20 min. Atvėsinkite.
Atvėsintą sirupą perkoškite per sietelį, kad neliktu tirščių. Likusius tirščius sietelyje su šaukštu išspauskite, kad išbėgtu iš uogų ir rabarbarų visas skystis.
Dėkite į šaldytuvą ir prieš tiekiant supilkite gazuotą mineralinį vandenį.
Tiekite su mėtų lapeliu.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...