2018 m. gegužės 18 d., penktadienis

Aštrios kepenėlės.

Ilgai svajojau apie kepenėles su raugintais kopūstais, kad šiandieną ėmiau ir pagaminau. Man kepenėlės ir rauginti kopūstai, tai tarsi brolis ir sesuo, neišskiriamas duetas.
Ilgai ieškojau recepto, kuris būtu dar nebandytas, skanus, neužimtu daug laiko paruošti... Neradau tokio, tad gaminau taip, kaip šovė į galvą . Gavosi tikrai skaniai.
Man mėgėjai aštresnio maisto, tai buvo tobula.

3 asmenims, 20 min.

2 šaukštai sviesto,
500 gr. kepenėlių ( kiaulienos),
3 česnako skiltelės,
4 šaukštai aštraus pomidorų padažo,
1 morka,
1/2 st. vandens,
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių,
žiupsnelis citrininių pipirų,
pagal skonį druskos.

Kepenėles nuplauname, nusausiname virtuviniu rankšluosčiu ir išpjauname sausgysles. Supjaustome nedideliais gabaliukais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname kepenėles iki , kol gražiai apskrus.
Sudedame išspaustus česnakus, tarkuotas morkas, pomidorų padažą ir patroškiname kelias minutes. Supilame vandenį ir vis pamaišant patroškiname 7 min.
Suberiame rūkytos paprikos miltelius, druską, pipirus ir išmaišome.
Tiekiame su virtomis bulvėmis ir raugintais kopūstais.



p.s. smagios dienos, o aš bėgu kepti desertų mokyklos šventei :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kreminiai makaronai.

Nepaisant to, kad mėgstu gaminti maistą, aš taip pat mėgstu ir ragauti kitų gaminto maisto. Šiuos makaronus kažkada ragavau pas draugę V...