Sunday 20 May 2018

Kreminiai makaronai.

Nepaisant to, kad mėgstu gaminti maistą, aš taip pat mėgstu ir ragauti kitų gaminto maisto. Šiuos makaronus kažkada ragavau pas draugę V. ir man jie patiko, tik receptas buvo užsimiršęs.
Šiandieną vaikai pareiškė norą makaronų patiekalui, tad teko pagalvoti: o ką naujo iš jų sugalvoti?
Prisiminiau šiuos makaronus ir ėmiausi darbo. Tiesą sakant aš nelabai mėgstu makaronus, bet šį kartą valgiau ir aš...
Apibūdinti galiu šūkiu:skanu, greita ir lengva.
Jei mėgstate makaronų ir sūrio duetą, tai patiks.
Naudojau Berlinski dešreles, nes jos išlieka traškios ir tikrai skanios.

4 asmenims, apie 30 min.,

200 gr. makaronų,
5 pieniškos dešrelės,
1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto,
300 ml. pieno,
1 šaukštas miltų,
150 gr. fermentinio sūrio,
aliejaus kepimui,
druskos.

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
Svogūną susmulkiname ir pakepame, kol suminkštėje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Sudedame smulkintas dešreles ir apkepiname lengvai. Iškepus išimame iš keptuvės ir padedame į šoną.
Toje pačioje keptuvėje ištirpiname sviestą ir suberiame miltus, maišant kepiname iki gražios auksinės spalvos.
Supilame pieną palaipsniui ir maišome, kad neliktu miltų gumulėlių. Supilame visą pieną ir maišant pakaitiname, kol padažas šiek tiek patirštėja.
Nukeliame nuo ugnies ir suberiame tarkuotą fermentinį sūrų, išmaišome.
Į padažą suberiame svogūnus ir dešreles, išmaišome.
Visą padažą supilame į puodą su makaronais ir išmaišome.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...