2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Čeburėkai su daržovių įdaru.

Kada už lango kvepia vasara, mūsų šeimoje atsiranda poreikis daržovėms. Aš jų valgau dan daug, nes mėgstu daržoves tiek apdorotas, tiek ne. Tačiau kiti šeimos nariai nelabai mėgsta daržoves ( kalbu apie vyresnėlį), tad tenka ieškoti kompromisų.
Čeburėkai mūsų šeimoje yra mėgiami, tad šį kartą gaminau su daržovėmis. Tiesą sakant buvo labai skanu.
Pasigaminkite ir jūs, nes jie puikiai tiks į iškylų krepšį keliaujant į gamtą, prie jūros...

apie 40 min., apie 20 nelabai didelių čeburėkų.

400 gr. miltų,
80 ml. aliejaus,
150 ml. šilto vandens,
druskos,
3 morkos,
1/3 nedidelio baltagūžio kopūsto,
1 svogūnas,
1 nedidelė cukinija,
žiupsnelis citrininių pipirų,
žiupsnelis druskos,
aliejaus kepimui.

Miltus sumaišome su druska. Pilame šiltą vandenį, aliejų ir minkome tešlą. Tešla turi būti elastinga.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname susmulkintas daržoves. Suberiame druską, pipirus ir pamaišant vis troškiname, kol daržovės suminkštėja. Atvėsiname.
Iš tešlos iškočiojame ploną apskritimą ir nedidele lėkštute išspaudžiame apskritimą. Į tešlos apskritimo vidurį dedame šaukštą daržovių įdaro ir perlenkus per puse užlankstome šonus.
Kepame keptuvėje su aliejumi, kol gražiai askrunda ir iškepa.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.