2018 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Česnakinės bandelės prie sriubos.

Receptą teks pasipildyti patiems. Na nebent šias bandeles valgysite vienas, be sriubos.
Aš jums pristatau bandeles, o sriubą išsivirsite patys jau kokią tik norėsite.
Dažnai nusipirkdavau česnakinio batono iš parduotuvės, kurį belikdavo įdėti į orkaitę ir iškepti. Tai būdavo puikus priedas prie dubenėlio sriubos. O, bet, tačiau... sugalvojau, kad gal visai nieko būtu ir pačiai išsikepti.
Aš naudojau įdarui Philadelphia kreminį sūrį su česnakais ir žolelėmis, bet galite naudoti ir kitokį skonį ( pas mus jų yra su lašiša, alyvuogėmis, keptomis paprikomis ir t.t...).
Skaniausios šviežios, ką tik iškeptos.  Pastovėjusios sukietėja. Išorė traški, o vidus minkštas ir kvapnus.

400 gr. miltų,
250 ml. pieno,
30 gr. sviesto,
20 gr. cukraus,
4 gr. sausų mielių,
1 šaukštelis be kaupo druskos,
200 gr. indelis Philadelphia sūrio su česnakais ir žolelėmis.

Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų ir druską. Pakaitiname viską, kol sviestas ištirps. Atvėsiname.
Sumaišome mieles su miltais ir po truputį beriame į pieno / sviesto mišinį ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltu. Kai tešla pakils, formuokite rutuliukus ( nedidelius) ir dedame ant kepimo skardos. Vėl pakildiname šiek tiek. Kepame 180 C. temp. orkaitėje apie 20 min.
Likus iki kepimo pabaigos 5 min. ištraukite bandeles iš orkaitės.
Kreminį sūrį sudėkite į konditerinį maišelį su nedidele skylute ir pradūrę bandelę pripildykite įdaro.
Baikite kepti orkaitėje.
Skanaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kreminiai makaronai.

Nepaisant to, kad mėgstu gaminti maistą, aš taip pat mėgstu ir ragauti kitų gaminto maisto. Šiuos makaronus kažkada ragavau pas draugę V...