Tuesday 3 April 2018

Žuvis kepta folijoje.

Diena po švenčių vieniems būna lengvesnė, kitiems - sunkesnė. Tad šį kartą siųlau pasigaminti žuvies patiekalą orkaitėje. Žuvis suvyniota į folijos lakštą gaunasi sultinga, minkšta ir puikiai tinkama valgyti, kai norisi suplonėti :)
Žuvį naudokite kokią mėgstate. Daržoves irgi galite koreguoti pagal savo skonį.

4 asmenims, 20 min.

4 nemaži gabaliukai jūrinės lydekos,
150 gr. šparaginių pupelių,
2.5 šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
1 citrina plonai pjaustyta,
200 gr. vyšninių pomidorų,
2 porai,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. temp.
Iš folijos padarykite 4 indelius.
Į folijos vidurį dėkite nuplautas šparagines pupeles ( porcijom išdalinkite). Česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi. Užpilkite ant šparaginių pupelių šį padažiuką. Dėkite per puse perpjautus pomidorus, smulkintus porus. Užberkite druska ir pipirais. Uždėkite ant viršaus po vieną žuvies gabaliuką.
Citriną supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant žuvies po 2 - 3 griežinėlius ( pagal savo skonį). Sulankstykite  folijos indelius taip, kad nebūtu ertmės.
Dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 15 min.
p.s. prie šio patiekalo atskirai nereikia tiekti daržovių ar bulvių košės.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...