Tuesday 3 April 2018

Švediški mėsos kukuliai.

Apie šiuos kukulius girdėjau daug liaupsų ir pagyrų. Kiekvienas nuvažiavęs į IKEA susigundo jų paragauti su bruknių uogiene. Nuvažiuoju ir aš ten, bet kukuliukų nevalgau ten :) Ir esu juos gaminusi ne kartą ir ne du, bet šį kartą kiek kitoks jų variantas. 
Aš naudojau maišyta kiaulieną su vištieną, nors iš tikro turi būti jautiena maišyta su kiauliena.

6 asmenims, 55 min.

400 gr. kiaulienos faršo,
300 gr. vištienos faršo,
1 svogūnas,
2 kiaušiniai,
100 ml. pieno,
120 gr. džiuvėsėlių maltų,
0.5 šaukštelio dž. čiobrelio,
0.5 šaukštelio druskos,
1 žiupsnelis pipirų maltų.

Padažas:

4 šaukštai sviesto,
3 šaukštai miltų,
400 ml. jautienos sultinio.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.
Sumaišykite kiaulienos faršą su vištienos faršu, berkite prieskonius, džiuvėsėlius, dėkite svogūnus ir pilkite pieną. Viską gerai išmaišykite.
Nulipdykite dviejų kąsnių kukuliukus ir dėkite į kepimo skardą. 
Kepkite iki 200 C. temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, maišant suberkite miltus ir pastoviai maišant pakepinkite porą minučių.
Supilkite sultinį ir užvirinkite. Kai padažas šiek tiek sutirštės, užpilkite ant kukuliukų ir patroškinkite dar porą minučių.
Valgykite su bulvių koše ir bruknių uogiene.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...