Saturday 17 March 2018

Citrininės tartelės.

Lengvas, saldžiarūgštis, kvapnus. Tokia tartelė per šventes galėtu puikiai atstoti tortą.
Aš šį kartą gaminau mažas, nes nešiau savo universiteto destytojai, plius turėjau universitete interviu apie mano blogo rašymą, tad reikėjo kažkaip įrodyti, kad sugebu ne tik pliurpti, bet ir kažką gaminti :)
Šiai tarteliai gaminti tinka ir apelsinai arba net kinkanų sultis. O vietoj vaisių, galite puikiai naudoti ir morengo kepure, bet aš dėjau vaisius.
6 vnt mažų tartelių arba 1 didelė:    laikas: 1 val. + stingdymas šaldytuve.



Tešla:
125 gr. šalto sviesto,
200 gr. miltų,
50 gr. cukraus pudros,
1 šaukštas šalto vandens.

Įdarui:
300 ml. vandens,
150 gr. cukraus,
50 gr. kukurūzų krakmolo,
1 citrinos sulčių ir jos žievelės,
1 žalios citrinos sultys ir jos žievelė,
4 kiaušinių tryniai,
100 ml. 35 proc. grietinėlės.

Paviršiui:

2 mandarinai,
2 kons. žiedai ananasų,
1 sauja žalių vynuogių,
1 sauja raudonų besėklių vynuogių,
1/2 pak. bespalvės želė.

Paruošti tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir cukraus pudra sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite vienalytę tešlą ir iškočiokite 6 apskritimus.  Įtieskite tešlą į mažas tarteles ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Papločius subadykite šakute ir kepkite 200 C. temp. orkaitėje apie 10 min.
Paruoškite įdarą: vandenį, cukrų, krakmolą išmaišykite su abiejų citrinų sultimis bei žievelėmis nutarkuotomis ir ant mažos ugnies maišant pavirkite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius.
Į įdaro masę įmaišykite grietinėlę.
Tirštą citrinų kremą supilkite ant atšalusių tešlos ir kepkite 150 C. temp.orkaitėje apie 10 min.
Atvėsinkite.
Mandarinus išskirstykite skiltelėmis, nuimkite baltas dalis, ananasus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, vynuoges - per puse. Sudėkite vaisius ir uogas ant tartelių.
Žele paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens kiekį sumažinkite pusiau. Aptepkite tartelių viršų žele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...