Tuesday 13 March 2018

Burokėlių sriuba su konservuotais pomidorais.

Žinote kokia sriuba pas mus yra sriubų karalienė? Taip, teisingai... burokėlių. Nesvarbu kokio dydžio puodą išvirčiau sriubos, jos visada greitai nelieka. 
Tai va, rodau naują sriubos receptą, kuri buvo greitai suvalgyta per vieną dieną.
5 porcijos, apie 1 val.

1 svogūnas,
30 gr. sviesto,
2 burokėliai,
4 bulvės,
1 morka,
1 nedidelė skardinė konservuotų pomidorų trintų,
2.5 l. vištienos sultinio,
lauro lapas,
žiupsnelis druskos.

Į verdantį sultinį sudedame smulkintus burokėlius, kubeliais smulkintas bulves, tarkuotą morką, lauro lapą. Verdame, kol bulvės suminkštėja. Sudedame konservuotus pomidorus su visu skysčiu ir verdame dar 15 min.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną. Sudedame svogūnus į sriubą ir dar paverdame 10 min.
Išimame lauro lapą iš sriubos, beriame pagal skonį druskos ir išjungus viryklę uždengus dangčiu paliekame kelias minutes susimaišyti skoniams.
Tiekiant galima įdėti grietinės.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...