Tuesday 13 March 2018

24 savaitė.Lengvos tunų salotos.

Pas mus po truputį artėja šaldytuvo tuštinimo metas... Kad nereikėtu nieko išmest, stengiuosi gaminti iš įvairių likučių. 
Šias salotas išmokė gaminti mokyklos laikų draugė A. ir dabar aš jas tikriausiai užsimerkusi paruoščiau, nes buvo toks metas, kad tik jas gaminau, nes labai visiems patiko.
Šios salotos tokios kaip sakau likučių suvartojimas, nes dedi tai, ką randi užsilikus.
Mūsų šeimoje jas valgo nuo mažiausio iki didžiausio.

1 Iceberg salota ( vidutinio dydžio),
1/2 ilgo agurko arba 2 mažesni,
6 vyšninių pomidorų,
1 raudonas svogūnas,
1/2  paprikos,
2 skardinės tuno aliejuje,
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų,
druskos pagal skonį.

Visas daržoves nuplauname ir nusausiname.
Didelėje lėkštėje sluoksniuojame: sluoksnis smulkintos salotos, tada beriame smulkintą papriką, dedame griežinėliais pjaustytus agurkus, ketvirčiais pjaustytus pomidorus ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Ant viršaus uždedame su visu aliejumi tuno gabalėlius. Apiberiame pipirais ir druska.
p.s. prieš valgant išmaišome.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...