Friday 2 February 2018

Vištiena su česnakiniais grybukais.

Kai dienos tampa šiek tiek saulėtos, iškart imu galvoti, kad pavasaris jau čia pat.
Šiandieną net narcizų pundelį nusipirkau, nes jie man pavasario pranašai. Kai prekyboje atsiranda narcizų ir tulpių, žinau- tuoj pavasaris.
Taip ir gyvenu pavasario laukimu, bei savo gimtadienio nuotaikom, kuris jau tuoj, tuoj... Gailą, kad šį kartą teks gimimo dieną praleisti be pono Samčio, nes jis skuba į LT.
Žodžiu, jeigu norite super - duper skanios vakarienės, rekomenduoju išbandyti šį troškinuką. Jeigu mėgstate grybus ir česnakus, tai šis patiekalas jums patiks taip pat, kaip man.

2 vištienos krūtinėlės,
300 gr. pievagrybių arba savo turimų grybų,
200 ml. grietinėlės,
4 skiltelės česnako,
1/2 st. sultinio,
1 sauja tarkuoto sūrio,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis smulkintų krapų,
sviesto kepimui.

Vištieną susmulkinkite vieno kąsnio gabaliukais, apiberkite druska bei pipirais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ( galite įpilti šiek tiek aliejaus) ir apkepinkite vištieną.
Apkepintą vištieną išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
Į keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto ir pakepinkite traiškytus česnakus. Kai česnakai paskleis savo kvapą, sudėkite smulkintus pievagrybius ir vis pamaišant pakepinkite kelias minutes.
Sudėkite vištieną, supilkite sultinį ir patroškinkite kelias minutes.
Supilkite grietinėlę, berkite tarkuotą sūrį ir smulkintus krapus. Patroškinkite porą minučių ir išjunkite viryklę.
Kaip matote viskas greitai ir paprastai, bet skonis...mmm...
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...