Friday 2 February 2018

Keptų paprikų užtepėlė.

Dar vienas pavyzdys, kaip gaminant maistą namuose galima sunaudoti maisto likučius, kurie dėl tam tikrų priežasčių būna užsilikę ir jau link pabaigos slenka galiojimo laikas ir iš niekur sukurti nuostabų patiekalą.
Šį kartą užtepėlė.

4 alkaniems, laikas 30 min.

1 didele paprika,
1 svogūnas,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
150 gr. šaltai rūkyta šoninė,
1 šaukštas pomidorų pastos,
350 gr. maskarponės sūrio,
1 žiupsnelis maltų pipirų.

Papriką ir svogūną susmulkinkite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
Daržovėms suminkštėjus, sudėkite smulkintą šoninę be odelės, įdėkite pomidorų pastos ir pastoviai maišant pakepinkite kelias minutes.
Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą kepintą papriką su šonine ir svogūnais, dėkite maskarponės sūrį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Berkite pipirus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Valgykite su duoniukais ar skrudinta duona.
Užtepėlė labai skani, lengvai tepasi.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...