Thursday 11 January 2018

Šokoladiniai triufeliai su raudonuoju vynu ir pipirais.

Pagaliau, pagaliau grįžau į virtuvę...O kai grįžau, tai iškart su keliais patiekalais. 
Kelias dienas nesirodžiau virtuvėj ( na nebent pasidaryti arbatos), nes su mažąją E. pasigavome virusus ir susirgom.Šiandien jau gyvenimas šviesesnis atrodo, tai puoliau gaminti, nes nu kiek gi šeima valgys tai ką randa šaldytuve ar greitą maistą.
Šiuos triufelius nusižiūrėjusi buvau senokai jau ir prisižadėjau, kad kai po vakarėlio liks vyno, būtinai gaminsiu. Tai va, vakarėlio nebuvo, teko vyno nusipirkti ir bandyti gaminti.
Recepte nenaudojami pipirai, bet aš gavusi Druska dovanų ilguosius pipirus, kurie tinka ne tik mėsai, salotoms, bet ir desertams, puoliau bandyti ar tikrai. Pasirodo taip, netgi puikus duetas.Šiuos pipirus įdėjus į desertą su šokoladu subtiliai juntamas tarkuoto muskato riešuto, cinamono ir kardamono poskonis. Bandysiu ir kituose desertuose, nes aš mėgstu naujoves :)

150 gr. juodojo šokolado,
50 ml. raudono vyno,
1/2 ilgojo pipiro ( nebūtina jeigu nemėgstate deserte pipirų),
30 gr. sviesto,
kakavos.

Vyną pašildykite, kol ims garuoti. Šokoladą sulaužykite į dubenį ir užpilkite vynu. Maišykite, kol šokoladas ištirps.
Sviestą išlydykite. Supilkite į vyno - šokolado masę, suberkite sutrintą pipirą, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą 30 min., kol masė sustings.
Šaukšteliu formuokite triufelius ir apvoliokite kakavos milteliuose.
Atvėsinkite šaldytuve.

Šaltinis: pastry affair.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...