2018 m. sausio 26 d., penktadienis

Drėgni bananiniai keksiukai.

Šiandieną tokia diena, kad visą dieną sukuosi kaip voverė rate... Vaikus palikus mokykloj teko užsidaryti virtuvėje ir pabaigti savo darbus žurnalui, paskui ir pasimatyme su vyru pabuvojom kaip jaunystėj...Tik dabar prisėdau prie kompiuterio surašyti receptuko, kurį pasižadėjau iki vakaro įkelti...
Keksiukų kepimo manija mane yra apėmusi jau seniai. Sakyčiau nieko nėra geriau už keksiuką su karšta arbata, kai užlango karaliauja žiema. Nors pas mus ji ir be sniego, bet tas vėjas šaltas, o kartais ir lietus būna bjauresnis už sniego pusnis. 
Šį kartą paprasti, greitai pagaminami keksiukai, kurie nepaliks abėjingų...

12 vnt. laikas: 45 min.

3 bananai,
100 gr. sviesto,
2 kiaušiniai,
120 gr. cukraus,
30 gr. bulvių krakmolo,
150 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Kremas:
250 gr. maskarponės sūrio,
150 gr. cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
spalvotų kokoso drožlių.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir bulvių krakmolą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą, sudėkite sutrintus bananus ir lengvai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kad masė taptu vientisa.
Supilkite masę į keksiukų fotmeles ( 2/3 tūrio) ir kepkite 15-20 min. 180 C. temp. orkaitėje.
Atvėsinkite.
Kremui išsukite maskarponę su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Sudėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite kremą ant atvėsusių keksiukų.
Apiberkite spalvotomis kokoso drožlėmis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.