2018 m. sausio 28 d., sekmadienis

Baltas karštas šokoladas.

Kai už lango lietus ir nosies nesinori kišti lauk, tai belieka tik įsisupti į šiltą pledą ir gerti karštą šokoladą.
Šį receptą seniai pamačiau internete ir užsirašiau į užrašų knygelę, kad nepasimestu ir aš galėčiau išbandyti. Prisipažinsiu, ilgai tam ruošiausi, bet šiandieną supykau ant savęs ir pasiruošiau. Vaikai pasikvietė draugų, jie dūksta viršuje, o aš mėgaujuosi puodeliu karšto šokolado.
Nors recepte ir nebuvo to paminėta, bet šį karštą skanumyną pagardinau žiupsneliu rūkyto cukraus, kuris mano namuose atsirado iš Druskos namai. Čia šis cukrus puikiai tiko.

100 gr. balto šokolado,
500 ml. pieno,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelis maltos kavos,
žiupsnelis rūkyto cukraus ( nebūtinai).

Prikaistuvyje užkaičiame pieną ir į jį sudedame sulaužytą šokoladą, suberiame cinamoną ir kavą.
Maišant kaitinti, kol šokoladas visiškai ištirps.
Karštas šokoladas turi būti  šiltas, bet neužvirintas.
Supilstykite į norimus puodelius.
Prieš tiekiant užberkite ant viršaus rūkyto cukraus.

Šaltinis: rastas seniai internete ir užrašytas į užrašų knygelę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.