Sunday 3 December 2017

Traški vištiena.

Prieš keletą metų net nebūčiau pagalvojusi, kad manę trauk į virtuvę gaminti. Pamenu labiau patikdavo kur nors nueiti pavalgyti kokių cepelinų ar kepsnių, nei namuose gaminti. Na nebent padėti susmulkinti daržoves ar pasišildyti jau paruoštą maistą. Matyt čia jaunystė kalta?
Niekada nepagalvojau, kiek daug ragautų patiekalų galima pasigaminti namuose kopijuojant, pagal kulinarines knygas ar imfrovizuojant pagal savo fantzijas. O virtuvėje yra didžiuliai klodai maisto kvapų, skonių, įvairovės...Tikrai. Laimė, kad tą virtuvę atradau prieš kelis metus ir dabar šeimą džiuginu namuose išbandytais patiekalais. O norint cepelinų - nebereikia eiti į miestą valgyti.

Traški vištiena, tai britų virtuvės patiekalas. Jų rasti galima kiekvienoj kavinėj, mokyklos meniu ar vaikų gimtadienio šventėj ( vakar kaip tik buvome E. klasės draugės gimtadienyje ir buvo patiekta tokia vištiena). Namuose gaminu retai, nes pirmą kartą gaminant pagal Beatos receptą mums nepatiko ir numetėme šį reikalą į šoną. Šį kartą, pagal anglišką receptą gamintą ir...Buvo tobulai skanūs, minštas vidus, viršus traškėjo, o skonis...Skonis? O, jis puikus.
Būtinai išbandykite, nes šis patiekalas patiks visiems, abėjingų nepaliks.
Mes kepsnelius mirkėme į saldžiarūgštį čili padažą, tad jautėmės 9 danguj...
 Ji puikiai tinka kaip karštas patiekalas, gali būti patiekiama kaip užkandis ir net į darbą ar mokyklą lauknešėlis.



4 alkaniems arba 6 nelabai alkaniems valgytojams.
Laikas:  apie 1 val.

2 vištos krūtinėlės,
3 kiaušinio tryniai,
6 šaukštai miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis juodųjų pipirų,
1 šaukštelis paprikos miltelių,
1/2 šaukštelio malto kumino,
1/2 šaukštelio česnako miltelių,
1/2 šaukštelio džiovinto svogūno miltelių,
3 saujos kukurūzų dribsnių nesaldžių ( naudojau Corn flakes),
aliejaus apšlastymui.

Padažas:

1 šaukštas kukurūzų krakmolo,
1 šaukštas vandens,
1 šaukštas sojų padažo,
100 ml. ananaso sulčių,
4 šaukštai ryžių acto,
3 šaukštai rudojo cukraus,
3 šaukštai  kečiupo.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ( nelabai plonoms).
Dubenėlyje sumaišykite miltus su visais prieskoniais. 
Kukurūzų dribsnius su pirštais sutrinkite iki mažų gabaliukų.
Kiaušinio trynius paplakite šakute.
Vištienos krūtinėlę apvoliokite miltų mišinyje, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai dribsniuose, kad gerai apliptu.
Dedame į skardą  ištiestą kepimo popieriumi. 
Taip kartojame su visa krūtinėle.
Apšlaktome aliejumi, uždengiame folija, kad kukurūzai nesudegtu ir dedame į įkaitintą iki 200 C.temp. orkaitę ir kepame apie 20 -30 min.,kol vištiena iškepa. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, foliją nuimame ir leidžiame apskrusti.
Padažas:
Sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu. Maišykite tol, kol nebus jokių gumuliukų ir bus vientisa masė.
Į prikaistuvį supilkite sojų padažą, ananaso sultis,acta, kečupą ir cukrų ir maišant virkite porą minučių ant vidutinės kaitros. 
Supilkite kukurūzų tyrelę ir maišykite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo viryklės ir padažą atvėsinkite.
Padažą tinką naudoti iki poros savaičių, bet turite jį laikyti šaldytuve.
p.s. galite naudoti pirktą padažą arba be jo. Čia aš sumasčiau padažą patiekti prie šios vištienos, britai jo nenaudoja čia.

Šaltinis:Hillbilly Housewife.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...