2017 m. gruodžio 2 d., šeštadienis

Klasikiniai morkų keksiukai.

Ką bepridursi - klasika.
Pats tas vakarui su  susirangius po šiltu apklotu, ar plepant su draugėmis prie kavos puodelio. Kaip kažkada minėjau, mes su vyru geriau sumušinius valgysim nė saldumynus. Tad šį kartą visi kepti keksiukai iškeliavo į vaikų mokyklą ir buvo išpirkti per 10 min. O man teko garbė būti savanore ir juos pardavinėti. Žinote kaip viduje džiaugiausi, kai pirko mano keksiukus, ne po vieną, o po kelis?

300 gr. morkų,
200 gr. kvietinių miltų,
100 gr. cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
150 ml. saulėgrąžų aliejaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio ( gvazdikėliai, cinamonas, malto kardamono, kvepiųjų pipirų).

Morkas nuplauti, ir sutarkuoti smulkia tarka.
Miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir cukrų sumaišyti dubenyje.
Kiaušinius išplakti su aliejumi ir sumaišyti su miltų mase. Suberti morkas ir gerai išmaišyti.
Įtieskite popierines formeles į kepimo skardą ir pripildykite tešlos 2/3. Kepti 190 C. temp. apie 20 min. Ar keksiukai iškepė, tikrinkit mediniu smeigtuku.
Keksiukai nėra labai saldūs, drėgni.
 p.s. puoškite kaip patinka arba išvis nepuoškite.
Pas mane puošta su cukraus mase.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.