2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

Mineralizuoti kotletai ( tarybiniai).

Apleidau jus visai...Atsiprašau, pasistengsiu pasitaisyti.
Žinot kaip būna prieš šventes? Tai va, vaikams kalėdiniai renginiai, tad man tenka rūpintis jų kostiumais. Paslapčia perku dovanas šeimos nariams ir net katinui Feliksui ( pagaliau viskas supirkta, belieka supakuoti), ryt mokykloj šventė, tad aš skęstu miltų debesyse, nes vėl kepu keksiukus...Žodžiu užsisukusi šventiniais reikalais.
O vakare krentu į lovą ir skaitau, skaitau, skaitau...Kažkada skaičiau viename bloge rekomendacija apie knygą Oliverio, kurioje vien tik angliški tradiciniai patiekalai ir taip užsinorėjau jos savo bibliotekai. Ir valio....dar tą patį vakarą radau sendaikčių krautuvėlėj už porą svarų. Knyga stora, gražiai aprašyta, receptai nesunkūs....Oi, gaminsiu.
Šį kartą leisiu pailsėti nuo britų virtuvės ir pasiųlysiu tarybinių kotletų ( nežinau kodėl jie taip pavadinti, man būnant vaiku tais laikais tikrai niekas tokių nekepė, bet kaip sakant: iš dainos žodžių neišmesi). Vyras prašė: paprastų, senų, vaikystės kotletų...O ko ne seni vaikystės kotletai čia? Žodžiu, aš nebūčiau aš, jeigu nedaryčiau pagal save... šypt.
Kotletai gavosi sultingi, tirpo burnoje. Būtinai kartosiu.


500 gr. faršo ( naudojau kalakutienos),
100 gr. batono,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
50 ml. sūraus mineralinio vandens + 100 ml. padažui,
pagal skonį druskos,
pagal skonį pipirų maltų,
džiuvėsėlių apvoliojimui,
aliejaus kepimui,
1 st. sultinio.

Batono riekeles išmirkykite mineraliniame vandenyje.
Į faršą muškite kiaušinį, dėkite sutarkuotą svogūną, berkite druską, pipirus ir sudėkite išmirkytą bei nuspaustą batoną. Išminkykite gerai.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir apvoliokite džiuvėsėliuose. Kepkite keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi.
Iškepusius kotletus dėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir mineraliniu vandeniu. Patroškinkite kelias minutes.
Valgėme su salotomis.
p.s. vietoj sultinio galite naudoti grietinę.


Šaltinis: seniai rastas viename forume.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.