Monday 27 November 2017

Sviestiniai sausainiai su kmynais.

Šie sausainiai anksčiau buvo kepami šventiniu laikotarpiu , nors dabar jie kepami apskritus metus. Šių sausainių pavadinimas Goosnargh Cakes kilęs iš to pačio kaimelio pavadinimo, kuris yra Lankašyre ( org. Lancashire)  , netoli Mančesterio.
Man šių sausainių receptą pakuždėjo mano mokytoja Sarah, nors ji kilusi ne iš šio kaimelio, bet iš Šiaurės Airijos, kuri priklauso Didžiajai Britanijai.
Šie sausainiai gali būti visai nesaldūs ( mano atvėju) arba pridėjus daugiau cukraus į tešlą ir prieš kepant gausiai apibėrus viršų - saldūs. Mane sudomino jie vien todėl, kad jie nesaldūs ir dar su kmynais. Oho, derinukas geras. O skonis...Tirpsta burnoje.
Sugundžiau? Bėgam kepti...

110 gr. sviesto,
1 šaukštas cukraus,
180 gr. miltų,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Sutrinkite cukrų kartu su sviestu.
Miltus, kmynus, kepimo miltelius sumaišykite. Į miltų masę sudėkite sviesto gabaliukus ir trinkite tarp pirštų, kol gausis šlapi trupiniai. Suminkykite į vieną gabalą.
Dėkite tešlą į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstu ( apie 15 min.).
Ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus iškočiokite 1 cm. storio lakštą. Su norima formele išspauskite sausainius ir sudėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
Kepti 180 C. temp. apie 10 - 15 min.iki kol gražiai pagels.

Šaltinis: Sarah T.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...