2017 m. gruodžio 1 d., penktadienis

Bananų - šokoladukų keksiukai.

Pas mus namuose kvepia keksiukais. Ir vėl kepiau mokyklai, tik šį kartą dekoruota kalėdiškai.
Kažkada internete perskaičiau vieno kulinaro žodžius apie keksiukus, kuriais stengiuosi vadovautis.
Tai va, šis kulinaras kelias paslaptis išdavė, ką daryti, kad keksiukai būtu ne tik gražūs, bet ir skanūs, sveikesni.
a) Miltai. Jis pataria naudoti kvietinius, o ne viso grūdo miltus, nes iš pastarūjų keksiukai būna kietesni.
b) Sviestas.Jis skanus, bet...riebokas.Keksiukams puikiai tinka saulėgrąžų aliejus, tada keksiukai būna minkšti ir glotnūs.
c) Vaisiai. Vaisiai yra geras dalykas keksiukuose, bet kepdami jie praranda daug vitaminų. Geriausia kepant vaisius įspausti į keksiukų vidurį, tada praras mažiau vitaminų.
d) Tešla. Jos nereikia permaišyti, nes tešla neteks oro ir  bus sausi.
e) Orkaitė. Keksiukus dėkite tik į įkaitintą orkaitę, tada jie gražiai iškils ir nesusmegs.
 Po tokių kulinaro Bobo patarimų dalinuosi keksiukų receptu, kuris ko gero buvo pats pirmas, nuo kurių pradėjau keksiukų kepimą. Pamenu net į darbą nešdavau kolegoms pasivaišinti prie kavos, o jie vis prašydavo: dar, dar, dar...

100 gr. cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
2 sunokę bananai,
250 gr. miltų,
100 gr. sviesto,
2 Snickers šokoladukai.

Kiaušinius ištrinkime su cukrumi iki šviesios masės. Supilame ištirpintą ir atvintą sviestą, sudedame smulkintus bananus, susmulkintus šokoladukus ir išmaišome iki vientisos masės.
Suberiame miltus  su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
Popierines keksiukų formeles dedame į skardą, pripildome 2/3 tūrio ir kepame 190 C. temp. apie 20 min., kol viršus gražiai pagels.
Puošiame pagal fantaziją.


Šaltinis: mamų forume.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.