Sunday 5 November 2017

Šokoladainis su džiovintomis slyvomis.

Yra du dalykai įtakojantys mūsų nuotaikas, tai oras ir maistas. Jeigu vienas netenkina, tai kitas tikrai pakels nuotaiką. Aš pastebėjau, kad kai šalta man norisi vis daugiau gaminti ir varstyti šaldytuvo dureles už kurių prikrauta skanumynų.
Rytoj PYRAGŲ DIENA, tad tikiu, kad dauguma iš jūsų rytoj smalyžiausite pyragais ir kitais skanumynais. Šiandien įtariu ieškote recepto pyrago, kurį galėtumėte iškepti ir pavaišinti kolegas, draugus...
Rekomenduoju išbandyti šį šokoladainį, kuris labai skanus ir lengvai pagaminamas. Aišku, reikia slyvas išmirkyti viskyje per naktį, bet nebus bėdos, jei pamirkysite kelias valandas.
p.s jei šis pyragas netenkina, visada galite nueiti į skyrelį PYRAGAI ir ten rasite daug idėjų.
Skanaus.



150 gr. džiovintų slyvų,
100 ml. viskio ( galima naudoti ir brendį),
3 kiaušiniai,
300 gr. miltų,
6  šaukštai kakavos,
100 ml. vandens,
100 gr. cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
 Slyvas užpilame viskiu ir paliekame per naktį išmirkti ( jeigu skubate užteks ir trumpiau). Išmirkius su trintuvu sutrinkite iki košelės.
Į dubenėlį sudėkite slyvų košelę, kiaušinius, cukrų ir supilkite vandenį. Išmaišykite. Suberkite likusius sausus produktus ir gerai išmaišykite, kad būtu vientisa masė.
Supilkite į kepimo indą ir kepkite 180 C. temp. apie 25 min. arba, kol pilnai iškepa.
Skanauti atvėsusį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...