Sunday 5 November 2017

Mėsos pyragas ZUIKIS.

Kas sakė, kad per Pyragų dieną pyragai turi būti desertiniai? Aš pvz. labiau apsidžiaugčiau radusi štai tokį skanų mėsos pyragą.
Šis receptas iš vaikystės, iš mamos užrašų ir gamintas buvo jau ne kartą, tik va...retai aš kepu jį, nors reikėtu dažniau.
Ir mano mažoji dama, kuri nelabai valgo mėsą šį kepinį valgė noriai ir prašė dar...

500 gr. maltos mėsos ( naudojau kiaulieną),
1 didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1 didelė morka,
3 šaukštai džiuvėsėlių arba manų,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
druska,
pipirai,
aliejaus aptepti viršų.

Svogūną ir česnakus  susmulkinau, morką sutarkavau su burokine tarka. Keptuvėje įkaitinau šiek tiek aliejaus ir apkepinau smulkintas daržoves. Atvėsinti.
Į maltą mėsą sudėjau kepintas ir atvėsintas daržoves, bėriau džiuvėsėlius, bulvių krakmolą ir prieskonius. Viską gerai išminkiau.
Šlapiomis rankomis suformavau kepalėlį ir dėjau į kepimo indą, aptepiau aliejumi.
Kepti iki 180 C. temp. škaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Pjaustyti atvėsusį.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...