Thursday 2 November 2017

Meksikietiška sriuba.

Šiandien internete perskaičiau, kad šiandieną yra tokia diena: Vyrai gamina vakarienę diena.
Va kokia šventė.
Kadangi mano vyras dirba, o ir gaminti maisto nemėgsta, tai tą darau aš su malonumu.
Ši sriuba rasta senais laikais internete, kai maisto tinklaraščiai dar tik žengė pirmus žingsnius, o aš apie maisto gaminimą nė nesvajojau, bet tyliai užsirašydavau į užrašų knygelę receptus. Tai va, šis receptas senas, bet geras. Prisipažinsiu, ši sriuba pas mus nėra dažnai, nes vaikai tokių nevalgo, o šį kartą buvo verdama vyro pageidavimu.
Kiek skaičiau apie šią sriubą, tai jos variantų yra labai daug, bet aš verdu supaprastinta.

400 gr. maltos mėsos  ( naudojau kalakutieną),
1 indelis kons. pomidorų savo sultyse,
1 indelis kons. pupelių pomidorų padaže,
2 svogūnai,
4 skiltelės česnako,
1 aštrus pipiras,
3 šaukštai pomidorų pastos,
druska,
pipirai,
sūrio užbarstyti.

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir aštrų pipirą, išspauskite česnakus ir gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite. Sudėkite maltą mėsą ir gerai apkepinkite. Supilkite smulkintus  pomidorus su visu skysčiu, pomidorų pastą ir patroškinkite kelias minutes.
Visą šią masę supilkite į puodą, užpilkite vandeniu ( pilkite tiek, kokio tirštumo norite sriubos) arba sultiniu ir užvirkite. Sudėkite prieskonius , pupeles ir pavirkite dar kelias minutes.
Pilkite sriubą į dubenėlį ir užberkite sūriu.
Sriuba bus aštri.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...