Monday 6 November 2017

6 savaitė. Pankolio ir kopūsto salotos.

Būna kartais, kad pradedu kažką naudoti, ir taip lieka nesuvartota iki galo... Taip nutiko ir su pankoliais. Pirkau juos planuodama gaminti patiekalą garų puode, bet pasikeitė planai ir pankoliai liko gulėti šaldytuve. Atidarau šaldytuvą, pasižiūrių į pankolius ir uždarau...Ir taip buvo daug kartų, nes niekaip neišmąsčiau ką su ta daržove nuveikti. Ir radau receptą pas Dovilę, tad puoliau išbandyti salotas su šia daržove ir jums pristatyti naujas salotas kaip ir kiekvieną pirmadienį.
Šios salotos šiek tiek keistos pagal mano skonį ir jos tikrai neįprastos, nes pankolis duoda savo skonį ir jis čia dominuoja kaip reikiant.

150 gr. pankolio,
150 gr. morkų,
150 gr. baltagūžio kopūsto,
1 poras,
1 šaukštas razinų,
40 ml. alyvuogių aliejaus,
1/2 citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų.

Pankolį ir  kopūstą supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame, porą supjaustome žiedeliais.
Razinas nuplauname ir nusausiname. Viską sumaišome.
Užpilui sumaišome aliejų su citrinos sultimis, beriame druskos ir pipirų. Išmaišome ir užpilame ant salotų.
Puikus garnyras prie mėsos ar tiesiog valgyti vienas.

Šaltinis:Skanios Bajelių šeimos istorijos.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...