Monday 9 October 2017

Kepenėlių troškinys su Peri - Peri padažu.

Vaikystėje, paauglystėje ir dar keliais vyresnio gyvenimo metais nemėgau kepenėlių. Skambėjo keistai, kvepėjo keistai ir atrodė keistai. Keista, kaip aš galėjau jų nemėgti. Dabar aš jas mėgstu ir vis išbandau naujus receptus.
Kai mokaisi vos ne vien su moterimis, per petrauką geriant kavą nori - nenori pokalbis pasisuka apie maistą. Nesvarbu iš kokios šalies būtum, visada smagu papliurpti apie mėgstamus patiekalus, pasidalinti receptais. Šį receptą pakuždėjo lenkaitė E.
Dėl šio recepto nepatingėjau nueiti į tolimą prekybos centrą, kur tikrai žinojau rasiu šio padažo.
Patiekalas gavosi labai skanus, sotus ir visaip kitaip gerulis.

2 šaukštai sviesto,
500 gr. kepenėlių ( naudojau kiaulienos),
3 česnako skiltelės,
4 šaukštai  Peri - Peri padažo,
1 citrinos sultys,
150 ml. grietinėlės,
druska,
pipirai.
Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir išlydome. Dedame nuplautas ir mažais gabaliukais smulkintas kepenėles ir apkepiname gerai iš abiejų pusių.
Dedame smulkintus česnakus, pilame padažą ir maišydami kepiname kelias minutes. Supilame sultis ir grietinėlę. Ant silpnos ugnies troškiname 10 min.
Beriame pagal skonį druskos ir pipirų ir dar patroškiname kelias minutes.
Tiekiame su virtomis bulvėmis.
p.s. aš dar šalia įsidėjau raugintų kopūstų...Mmmm, skanu neišpasakytai. Gaila nuotraukoj to nesimato.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...