2017 m. spalio 11 d., trečiadienis

Jautienos steiko kepsnys.

Jautiena mūsų valgiaraštyje atsirado visai neseniai. Turbūt todėl, kad seniau valgydavau nelabai skaniai paruoštą jautieną. Nežinau kodėl, bet gal dėl norimo atrasti daugiau spalvų savo valgiaraštyje suteikiau jautienai dar vieną šansą. Kai pradėjau ieškoti idėjų jai, atradau begalo daug skonių...
Šį kartą dalinuosi jautienos kepsnio receptu, o jau šalia ką patieksite, čia jau jūsų fantazijos reikalas.
Mėsa bus minkšta, tirps burnoje. Rekomenduoju.

1 šaukštas smulkintų svogūnų,
5 skiltelės česnako,
1/2 šaukštelio šviežiai grūstų pipirų,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai raudono vyno acto,
1 citrinos sultys,
1 šaukštas rudo cukraus,
200 ml. tamsaus alaus,
150 ml. sojų padažo,

Visus marinato produktus sumaišykite ir užpilkite ant steiko gabalų, gerai išmaišykite, kad mėsa būtu apsemta marinatu ir palikite marinuotis per naktį.
Prieš kepant nupilkite marinatą, bet neišpilkite.
Sudėkite mėsą į skardelę, aptepkite marinatu ir kepkite 170 C. temp. po 8-10 min. iš kiekvienos pusės. Vis sudrėkinkite marinatu.
Pabaigoje padidinkite liepsną iki 190 C. temp. ir kepkite dar po 2-3 min. iš kiekvienos pusės, kad gražiai paskrustu.
Išėmus iš kepimo indo susukite steikus į foliją ir palaikykite kelias minutes, kad skoniai susigertu.
Tiekite su pasirinktu garnyru.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.