Thursday 25 July 2019

Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais

Labai dažnai gaminu iš to, ko turiu šaldytuve, nes parduotuvėje prisiperku visko, ko manau gali prireikti. Niekada į parduotuvę neinu pasiėmusi pirkinių sąrašo, nes niekada neplanuoju savaitės meniu. Mano mintys pasikeičia labai greitai, tad apie savaitės patiekalų sąrašą net negalvoju.
Gal ir gerai, nes taip leidžiu sau improvizuoti iki begalybės :)
Šias salotas gaminau jau ne kartą ir ne du, o daugybę kartų, kai jų receptą papasakojo gera draugė L. prie kavos puodelio ( o tas buvo prieš kelis mėnesius). Produktai šioms salotoms tikrai randami kiekvienos šeimininkės namuose, tad be vargo galima pasikaminti jas.  Kai pas mus dabar labai karšta ir nesinori nieko gaminti, aš gaminu šias salotas ir valgau, valgau, valgau...

1/2 nedidelio šviežio kopūsto
1 rūgštus obuolys
1 ilgavaisis agurkas arba 4 nedideli
nedidelis pundelis svogūno laiškų
4 šaukštai konservuotų kukurūzų
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai majonezo
nedidelis pundelis šviežių petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų

Kopūstą supjaustome rėžiukais, obuolį ir agurką-kubeliais.
Į dubenį suberiame kopūstus, obuolį, agurką, kukurūzus, sudedame smulkintus svogūno laiškus, petražoles. Dedame majonezą, grietinę, pagardiname druska bei pipirais ir gerai išmaišome.


Šaltinis:draugė L.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...