2017 m. rugsėjo 21 d., ketvirtadienis

Įdaryta vištos krūtinėlė su morkomis.

Net nežinau nuo ko pradėti...
Kaip rašyti?
Kaip fotografuoti?
Tik gaminti dar nepamiršau...
Vakar teko universitete pasakoti kiekvienam apie sau brangų dalyką. Visi rodė savo nuotraukas, kur keliavo, ką matė, ką jautė... O aš pasakojau apie savo blogą. 
Oi kaip visi nustebo, o vėliau tiek klausimų uždavė...
Žodžiu: kiekvienam savo.

Mano namuose retai gaminami suktinukai su įvairiais įdarais, nes man labiau patinka troškiniai ar šiaip kepsnys su kokiu padažu.
Šį kartą dalinuosi suktinukų receptu, kurio receptą pakuždėjo draugė A.
Įdaras įdomus, net nesuprastum iš ko jis pagamintas. Vištiena gaunasi minkšta ir sultinga.


2 vištienos krūtinėlės,
1/4 stiklinės graikiškų riešutų,
1 svogūnas,
1 morka,
šalto rūkymo šoninės juostelės ( naudojau po dvi kiekvienam kepsniukui),
druska,
pipirai,.

Pamerkite riešutus į šiltą vandenį, kol prireiks.
Vištienos krūtinėlę įpjaukite ne iki galo, kad atsiverstu kaip knyga ir išmuškite plonai su mėsos plaktuku.
Morką ir svogūną nulupkite. Morką sutarkuokite su borokine tarka, svogūną ketvirčiais. Nupilkite vandenį nuo riešutų. Sudėkite viską į trintuvą ir sutrinkite iki  tirštos košytės.
Vištieną papriekoniuokite druska ir pipirais, dėkite įdaro ir užlankstykite. Apsukite šonine ir susmeikite mediniu smeigtuku.
Vištienos suktinukus dėkite į skardą ir kepkite 170 C. temp. apie 25 - 35 min.
Valgykite su salotomis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.