2017 m. rugsėjo 19 d., antradienis

Apelsininiai keksiukai ir Feliksas.

Mūsų namuose atsirado naujas šeimos narys...Feliksas.
Aš vis dar nubraukiu vieną kitą ašarą prisiminusi buvusią augintinę ir jos vietos širdyje dar ilgai neužims niekas...
Paklausiau kitų patarimų ir po ilgų dvejojimų, svarstymų nusprendėme, kad gal visgi reikia mums to pūkuoto padariuko namuose. G. užsiprašė gimtadieniui tokios dovanos, tad teko pildyti prašymą, juolab, kad jis labai myli kačiukus ir visokius gyvunėlius.
Nuvažiavus pirkti, kurią planavome ( bangalo patelę) teko keisti planus, nes nusižiūrėta panelė labai kaprizinga buvo ir jai nepatinka visokie meilikavimai, ant rankų sėdėjimai...Ėmėme brolį, bet jo irgi lenda vyriškas pasiutimas šypt.
Tai va, šiandien kartu su augintiniu ir G. draugais švenčiame jo 8 gimtadienį ( ir kada jis spėjo taip užaugti? ).

Ta proga dalinuosi dar vienu keksiukų receptu, kuris yra paprastas, bet ne prastas. Skanus, minkštas, apelsino nata...Mmmm...
Kremą galite naudoti kokį mėgstate, o galite ir išvis be jo...
Aš naudojau maskarponės - cukraus pudros. Ir įlašinau oranžinių maistinių dažų.

1 didelio apelsino 
125 ml. apelsino sulčių,
3 kiaušiniai,
100 gr. cukraus,
100 gr. margarino,
300 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Pasiruoškite keksiukų formeles.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. temp.
Ištirpinkite margariną. Nutarkuokite apelsino žievelę, o iš apelsino išspauskite sultis.
Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite pravėsusį margariną.
Sumaišykite sausus produktus.
Į sausų produktų mišinį sudėkite apelsino žievelę, supilkite apelsino sultis ir kiaušinių plakinį.
Išmaišykite.
Masę sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite apie 10 - 15 min.
Atvėsinkite.
Puoškite pagal savo norą.

Įdėja:Saulėta virtuvė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.