Sunday 21 May 2017

Sausainiai Sukučiai

Šių sausainių receptas mano užrašų knygelėj gulėjo jau visą amžinybę, nes vis neprisiruošdavau iškepti.Bet vieną gražią dieną pasižadėjau sau, kad jau gana marinuoti apie 100 receptų, kuriems uždėti kryžiukai, kad būtinai gaminti reikia.
Iškepiau ir jie žaibo greičiu dingo nuo stalo ir palaimingai sugulė vaikų ir vyro pilvuose.Verdiktas buvo:tai sausainiai, kurie yra TOP 10.

250 gr.miltų,
3 šaukštai geros kokybės kakavos miltelių,
1 kiaušinis,
150 gr.sviesto,
100 gr.cukraus,
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto,
žiupsnelis druskos.

Miltus kartu su sviestu sutrinti į smulkius trupinius.Įberti druskos.Kiaušinį, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakti ir supilti į miltus.Išminkyti tešlą ir padalinti į dvi dalis.Į vieną dalį suberti kakavos miltelius ir gerai išminkyti.Abi tešlas dėti į šaldytuvą 20 minučių.
Iškočioti abi tešlas atskirai, tada uždėti vieną ant kitos ir lengvai pakočioti.Nupjaustyti šonus, padarant stačiakampį.Palengva susukti į vyniotinį ir padėti valandai į šaldytuvą.
Susuktą tešlą supjaustyti riekelėmis ir kepti 180 C.temp.apie 15 min.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...