Friday 19 May 2017

Purus varškės apkepas

  Jau kiek pas manę yra varškės apkepų receptų ir vis sugebu save nustebinti.Šis nepabijosiu pasakyti: DIEVIŠKAS.Taip, nebijau čia pavartoti šio žodžio, nes jis tikrai toks.Dar ir dabar prisiminus jo skonį kaupiasi seilės.


4 kiaušiniai ( baltymai atskirti nuo trynių),
200 gr.cukraus,
1 kg.kibirėlis kreminės varškės ( naudojau lenkišką),
150 gr.manų,
100 ml.pieno,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
100 gr.sviesto tirpinto ir truputis skardai patepti,
džiuvėsėlių skardai pabarstyti,
1 sauja razinų.

Baltymus plakite, kol suputos.Berkite po 1 šaukštą cukraus ir plakite, kol jis ištirps, ir vėl berkite cukrų...Taip, kol visą cukrų sunaudosite.
Varškę ištrinkite su tryniais,manų kruopomis, druska, nuplautas ir nusausintas razinas, supilkite tirpintą sviestą, vanilės ekstraktą ir pieną.Gerai išmaišykite.Sudėkite dalimis kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite su šaukštu.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiuvėsėliais.
Supilkite varškės masę į skardą ir kepkite 190 C.temp.apie 50 min.arba, kol viršus gražiai paruduos.
Valgyti karštą su uogiene arba grietine.
p.s.šaltas irgi labai skanus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...