Wednesday 5 April 2017

Sriuba Guliašienė.

    Ar Jums taip nebūna, vietoj kokių mandrių, dar neragautų patiekalų užsinorite kažko paprasto? Arba vietoj kokių sushi ar  picų norisi tiesiog šiltos sriubos?
    Man sriubos reikia pirmadienį, sriubos antradienį ir dar sriubos kitomis dienomis...Žodžiu, sriuba pas mus kasdien.

  • 700 gr.kiaulienos,
  • šlakelis aliejaus kepimui,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 2 morkos,
  • 2 nemažos bulvės,
  • 0.5 šaukštelio kmynų,
  • 0.5 čili pipiro,
  • 0.5 šaukštelio dž.čiobrelio,
  • 2 l.daržovių sultinio,
  • druskos žiupsnelis, 
  • 1 saldi paprika,
  • žalumynų,
  • keli šaukštai pomidorų padažo arba 1 šaukštas pomidorų pastos.
      Keptuvėje su aliejumi apkepinkite smulkintą kiaulieną ( 1 kąsnio gabaliukais) iki gražiai apskrus.
Sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.Suberkite nemažais gabaliukais smulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite, kol bulvės suminkštės.
      Keptuvėje su aliejumi kepinkite smulkintas morkas, česnakus, papriką, čili iki gražiai apkeps.Berkite kmynus, čiobrelius, druską, pomidorų padažą. Išmaišykite ir supilkite į verdančią guliašienę. Jei reikia, dapilkite dar sultinio ar vandens.Pavirkite 10 min.Paragaukite ar netrūksta skonio.Jei reikia, įberkite dar prieskonių.
      Prieš tiekiant užberkite smulkintų žalumynų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...