Sunday 23 April 2017

Pyragėliai su žuvimi.

     Turėtu būti čeburekai, na bet man liežuvis neapsiverčia jų taip vadinti, nes įdarui naudojau ne mėsą, o žuvį.
     Čia viskas iš to, kad nežinau kaip vaikams įsiūlyti žuvies, tai ir prisigalvoju...
Aš kiek save pamenu vaikystėj, tai žuvį valgiau, gal nebuvau fanė žuvies, bet ją tikrai valgydavau ir ragaudavau.Pamenu dėdė visada parnešdavo karpių nemažai, o aš vaikystėj su pusbroliais bėgdavome į Šešuvies upę žvejoti, nes mums vaikams taip patikdavo leisti laiką.Ir niekas nesibaimindavo mūsų išleisti, nes tada telefonų neturėdavome, o iki upės ir galiukas dar nueiti budavo nemažas.Išmaišydavome visus kampus, išlaipiodavome visus medžius...Buvome 3 muškietininkai ( 2 pusbroliai ir aš ).

      Žodžiu, šie čeburekai gimė mano galvoje tam, kad vaikai valgytu...Ir valgė.O stebūkle, jie valgė...




  • 400 gr.žuvies faršo ( naudojau lašišą),
  • 1 svogūnas,
  • žiupselis maltų pipirų,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 kg.miltų,
  • 2.5 stiklinės vandens,
  • 1 kiaušinis.

     Žuvį ir svogūną susimalame, mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir jei faršas sausokas, įpilkite vandens truputį.Viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šoną.
     Į miltus mušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį.Kai viskas susimaišo ir šaukštas pradeda lipti, maišome su rankomis, pradžioje lips prie rankų, bet dar pamaišius nustos, tada išimkite iš dubenio ir minkykite ant stalo, kol gerai susiminkys.Dedame pailsėti truputį.
     Išėmus iš šaldytuvo tešlą atgnybiame nedidelį gabaliuką ir iškočiojame plonai.Dedame į vieną pusę žuvies masės ir užlenkia kita puse tešlos kraštus sulipiname.
      Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame, kol iškepa.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...