Sunday 23 April 2017

Lydekos kotletai.

       Garantuoju, šis patiekalas patiks tiems, kas mėgsta paprastus patiekalus.
Nusipirkau viename pc jūros lydekos file jau žinodama, kad iš jų kepsiu kotletus.Receptą buvau užmačiusi viename tinklaraštyje, tad labai knietėjo išbandyti.
        Man su vyru patiko, o vaikų nesugebėjau apgauti, kad ir kaip stengiausi...
        Būtinai naudokite lašinukus, kaip autorė teigia, jie čia tinka labiau, kai kalba eina apie lydeką.O ir prieskonių negailėti reikia.

        Galbūt kas nors išbandysite jau šiandien?


  • 700 gr.lydekos filė,
  • 2 svogūnai,
  • 200 gr.lašinukų ( naudojau rūkytus, nors autorė rašo, kad reikia nerūkytų ir nesūdytų),
  • 2 kiaušiniai,
  • druska ir pipirai pagal skonį,
  • aliejaus kepimui,
  • džiuvėsėlių apvoliojimui ( čia jau nuo manęs ).



        Lydekos filė, lašinukus ir svogūnus sumalkite.
Berkite prieskonius, muškite kiaušinius ir gerai išminkykite.Iš pradžių atrodė skystoka masė, bet paminkius 5 min, ji sutvirtėjo.
         Formuojame kotletukus, apvoliojame džiuvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai iškepa.
         Valgėme su troškintomis daržovėmis.





        Šaltinis:Su šaukštu aplink pasaulį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...