Sunday 9 April 2017

Lietuviškos salotos.

     Pusryčius valgau ko gero tik savaitgaliais, kai šeima namuose, o šiaip užtenka tik puodelio kavos.Ir negaliu niekaip prisiversti rytais valgyti.
     Atradau malonumą valgyti salotas. Ieškau tokių, kad butu skanu ne tik man, bet ir visai šeimai.Seniau labai nemėgau ridikėlių, o dabar atrandu iš naujo tą skonį.
      Šį kartą dalinuosi salotomis, kurios buvo Segebutės pavadintos Lietuviškomis salotomis. Tik aš valgiau be padažo.





  • 1 ilgavaisis agurkas,
  • 10 ridikėlių,
  • 1 poras arba svogūno laiškų pundelis, 
  • žiupsnelis druskos,
  • žiupsnelis pipirų,
  • 3 šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto.

       Agurką nulupame, ridikėlius nuplauname ir susmulkiname nelabai dideliais gabaliukais.Porą supjaustome 5 mm storio žiedais.Beriame druską, pipirus ir išmaišome.Prieš tiekiant uždedame grietinės ir vėl išmaišome.
        Autorė dar pataria dėti krapų ir grietine dėti iškarto, kad susimaišytu daržovių sultys su grietine.
     Paprastos salotos, bet puikiai tinkamos prie kepsnio ar šiaip valgyti.


            Mintis iš Segebutės paimta.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...