2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Vienos kepsnys.

    Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.
     Aš nusprendžiau gaminti iš triušienos kumpelių.Šiuo atveju gaunasi sveikesnis ir maistingesnis patiekalas.Aplamai triušiena yra ko gero pati sveikiausia mėsa, kurią rekomenduojama duoti net pradedančiam valgyti vaikučiui.Triušienoje nėra riebalų, daug geležies ir baltymų.Tad jei yra galimybių, būtinai savo virtuvėje naudokite daugiau triušienos.
     Dalinuosi puikiu triušienos kepsniu, kuris patiko visai šeimai.

  •     2 dėžutės po 200 gr.  "Lapino puotos" šviežios triušienos kumpelių mėsos,
  • pagal skonį druskos ir pipirų maltų,
  • 5 riekelės šviesios sumuštinių duonos,
  • 2 kiaušiniai,
  • 5 įaukštai miltų,
  • aliejaus kepimui.
     Mėsą nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, su mėsos plaktuku mėsą išmuškite kuo ploniau, bet, kad nebūtu skylių . Berkite druskos ir maltų pipirų, ištrinkite gerai mėsą prieskoniais.
      Nuo duonos nupjaukite pluteles ir sumalkite virtuviniu kombainu iki trupinukų.
      Kiaušinius lengvai paplakite.
      Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, nes kepsniai jame turi vos ne plaukti.
      Triušieną apvoliojame miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai trupinukuose.
      Kepsnius dėkite į karštą aliejų ir kepkite 2 minutes iš vienos pusės, 2 minutes iš kitos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.