Monday 27 March 2017

Triušienos maltinukų sriuba su kuskusu.

     Po visokių balių- festivalių norisi kažko lengvesnio.
Šį kartą sriuba su triušienos maltinukais.Prisipažinsiu, triušienos nelabai valgydavome, nors ji ir labai skani.Bet kai paragavome Lapino puotos triušienos, nuomonę pakeitėme ir dabar dažniau naudosim.Dietologai į kasdieninį meniu irgi rekomenduoja įtraukti triušieną, tad...Visi ,visi apsiprekinkite Lapino puotos produkcija, nes būsite tikri, kad gausite šviežią, skanią mėsą...
     O dabar apie sriubą.Gavosi kvapni, soti ir visiems patiko.Jei kuskuso nesinori- naudokit mažus makaronus.O jei nesinori sriubos, iš tokio maltinukų recepto, galit prikepti šeimai kotletukų.

  • 250 gr.šviežios smulkintos triušienos Lapino puotos,
  • 0.5 stiklinės maltų džiuvėsėlių,
  • kelios smulkintos šviežių petražolių šakelės,
  • 1 kiaušinis,
  • pagal skonį druskos ir maltų pipirų,
  • 0.5 svogūno.
      Sriubai:
  • 1 poras,
  • 2 česnako skiltelės,
  • 2 bulvės,
  • 1 morka,
  • 2 l.daržovių sultinio,
  • 130 gr.špinatų lapų,
  • 0,5 stiklinės kuskuso.
   Maltinukams visus produktus sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų.Išminkykite ir darykite nedidelius maltinukus.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite gerai maltinukus.
     Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus porus ir česnakus, kol pradės porai minkštėti.
      Sudėkite smulkintas morkas ir dar kelias minutes pakepkite.Berkite smulkintas bulves ir užpilkite sultiniu.
       Užvirus sultiniui ir pavirus 10 min.sudėkite maltinukus ir virkite, kol maltinukai išvirs.
       Suberkite kuskusą ir smulkintus špinatus, pavirkite 5 min., išjunkite viryklę ir leiskite skoniams susijungti.
        Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...