Monday 27 March 2017

Austriškas guliašas.

   Kodėl jis pavadintas Austriškas?Neturiu supratimo, bet taip jis užrašytas mano užrašų knygutėje, o iš dainos žodžių neišmesi kaip sakant.
    Tai be galo lengvai pagaminamas ir toks šeimyniškas patiekalas, kuris tiks ir viduryje savaitės grįžus po darbų valgyti, ir sekmadienį stalą užtiesus balta staltiese ir kai visa šeima susėda kartu pietauti.
    Esmė šiame patiekale yra paprika ir kmynai.Jūs būtinai turite tai paragauti.


  • 500 gr.smulkintos gabaliukais vištienos ( naudojau nupjaustyta nuo šlaunelių),
  • 2 svogūnai pjaustyti pusžiedžiais,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 2 tarkuotos morkos,
  • 5 pievagrybiai smulkinti,
  • 0.5 l.sultinio,
  • 2 šaukštai maltos saldžios paprikos,
  • 2 šaukštai kmynų,
  • 1 šaukštas balto vyno acto,
  • 4 šaukštai pomidorų padažo,
  • 3 šaukštai miltų,
  • aliejaus kepimui,
  • Pagal skonį druskos ir pipirų.
     Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame miltuose apvoliotą mėsą.Iškepusia dedame į lėkštę.
Toje pačioje keptuvėje kepiname smulkintus svogūnus, pievagrybius, morkas ir česnakus.Į apkepintas daržoves sudedame mėsą, prieskonius visus, pomidorų padažą, pilame sultinį ir vyno actą.Viską troškiname apie 40 min.Vis pamaišome.Ragaujame ar netrūksta skonio, jei reikia dadėkite.Jei troškinys per tirštas, dapilkite dar sultinio.
       Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...