Saturday 25 February 2017

Upėtakio sriuba su daržovėmis.



    Šalta, liūdna, nuobodu?Kas geriau paguos ir sušildys, jei ne karštos sriubos dubenėlis.
Turėjau nusipirkusi upėtakių ir žinojau, kad pietums bus garintas upėtakis su daržovėmis.Nupjovus nereikalingas dalis ir palikus tik filė, kilo mintis iš tų kūno atliekų išvirti sriubą, kurią mėgsta ir vyras ir aš.Sriubą gardinau šaldytų daržovių rinkiniu ( pradėjau pirkti paskutiniu metu, ko seniau nedarydavau) ir tepamu sūreliu.Buvo tikrai skanu.

  • 3 l.vandens,
  • upėtakio dalys(uodega, galva, stuburo kaulas...),
  • 3 bulvės,
  • 300 gr.šaldytų daržovių rinkinio ( galit naudoti šviežias daržoves),
  • 1 upėtakio filė,
  • 150 gr.tepamo sūrelio be priedų,
  • druska, pipirai, lauro lapas.
    Upėtakio dalis sudedame į null, surišame ir verdame sultinį, į kurį dedame prieskonius, svogūną pjaustytą stambiais gabalais ir verdame vis nugraibydami putas.
     Kai išvirs sultinys, išimame upėtakio dalis ir sultinį perkošiame.Užkaičiame ant viryklės, dedame smulkintas bulves ir verdame.Kai bulvės beveik išvirs, dedame daržoves, smulkintą upėtakio filė, prieskonius ir paverdame, kol daržovės išvirs.Dedame sūrelį ir maišome, kol ištirps.
     Sriubą tiekiame su juoda duona.
       

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...