Friday 24 February 2017

Garuose garinti keksiukai su aviečių uogiene

    Na va, žiema eina į pabaiga.Kaip,kur su kuo ir kada? Tiek daug nuveikta, pamatyta, sutikta, aplankyta, pajusta...Ech...Ko gero tai buvo pati trumpiausia žiema mano gyvenime.
     Tai, kad jau žiema juda link pabaigos, tai ta proga lengvi keksiukai, kuriems nereikia riebalų ir nereikia jų kepti orkaitėje.Užtenka turėti garų puodą.


  • 3 kiaušiniai,
  • 150 gr.cukraus,
  • 150 ml.pieno,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
  • 300 gr.miltų,
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • 200 gr.aviečių,
  • 4 šaukštai cukraus uogienės virimui.
    Avietes virkite su cukrumi apie 10 min., kol gausis uogienės masė.Atvėsinkite.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite pieną ir vanilinį cukrų ir dar paplakite.
     Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.Supilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.
Įkaitinkite garų puodą.
     Į keksiukų formeles dėkite tešlos šaukštą, tada uogienės ir vėl užpilkite tešla.Turi būti nepilnos keksiukų formeles.
      Garinkite 15 min.
      p.s.naudokite iš folijos pagamintas keksiukų formeles arba apvyniokite folija paprastas formeles.





         Šaltinis:išbandyti receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...