Tuesday 31 January 2017

Tinginių Napaleonas

 Šį tinginį viso ko gero seniai išbandė ir skonį pamiršo, o aš tik dabar padariau šeimai.


  • 500 gr.sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 200 gr.sviesto,
  • 1 indelis saldaus sutirštinto pieno ( aš naudojau karamele),
  • 0.5 šaukštelio vanilinio cukraus.
   Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.temp.Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Sloksniuotą tešlą supjaustykite 1 cm.pločio juostelėmis ir dėkite ant kepimo popieriaus kepti.Kepkite 10-20 min., kol gražiai pagels.
     Iškepusias juosteles atvėsinkite.
     Sviestą ir sutirštintą pieną išplakite iki vientisos masės (sviestas ir pienas turi būti kambario temp.) ir suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
      Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, aptepkite ją trupučiu kremo ir dėkite trečdalį lazdelių.Ant viršaus užtepkite kremo ir vėl lazdelių dėkite ir taip, kol susidės visos lazdelės ir kremas.Viršus turi būti kremo.Imdami už plėvelės kraštų susukite rutulį.Turi būti tvirtai ir sandariai susuktas.
       Susuktą tinginį dėkite į šaldytuvą, geriausia per naktį.Kuo ilgiau laikysite, tuo daugiau kremo susigers ir tinginys bus minkštesnis.
       Tiekite supjaustytą riekelėmis.





Šaltinis:kulinarinė grupė fb.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...