Tuesday 31 January 2017

Avinžirnių sriuba

1 stiklinė per naktį mirkytų avinžirnių,
1 svogūnas,
2 morkos,
3 bulvės,
žiupsnelis maltos aitrios paprikos,

druskos, pipirų pagal skonį,
2 l.sultinio,
smulkintų svogūno laiškų.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi, kol pagels.Išimame iš keptuvės ir apibarstome aitria paprika.
Į puodą pilame sultinį, beriame smulkintas bulves ir tarkuotas morkas.Paverdame 10 min.ir beriame išmirkytus avinžirnius.Kai avinžirniai išvirs, sudedame keptus svogūnus ir paverdame 5 min.Beriame druską, pipirus ir leidžiame sriubai subręsti.
Apibarstome svogūno laiškais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...