Friday 20 January 2017

Sluoksniuotos tešlos širdelės

 Kaip vienas tautos dainius dainavo:niekada man meilės nebus per daug....
Kadangi artėja meilės ir širdelių diena, tai kažkaip ir aš būdama viena sugalvojau, kad reikėtu tokių širdelių išsikepti prie kavos.Sluoksniuotos tešlos neperku parduotuvėj, tai pasidarau namuose pati.Aišku, jeigu jūs naudosite pirkta, tai sausainiai išvis greit pasidarys.
Uogienę naudoti galit kokią mėgstate,pas mus buvo aviečių.

200 gr.sviesto,
500 gr.miltų,
žiupsnelis druskos,
truputį maiau nė 0.5 stiklinės vandens (stiklinė 250 ml.),
mėgstamos uogienės,
cukraus pudros apibarstymui.

Ant stalviršio persijojame miltus, sudedame sviestą ir peiliu kapojame iki trupinių, beriame druską.
Padarome duobutę, pilame vandens ir išminkome tešlą.Jei tešla gaunasi skystoka, dadedame miltų dar.Iš tešlos padarome kamuoliuką ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
Išėmus iš šaldytuvo tešlą, iškočiojame 0.5 cm.storio tešlos lakštą, išspaudžiame širdelės formos sausainius.Vieni bus pilnaviduriai, kita dalis su širdele viduryje.
Dedame į skardą ir kepame 180 C.temp.apie 12 min.
Atvėsinus širdeles sudedame pertepimui.Širdeles su skylutėmis, apiberkime cukraus pudra.
Ant pilnavidurių sausainiukų tepame uogienę ir ant viršaus uždedame tuščiavidurius sausainiukus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...