Thursday 19 January 2017

Tinginių cepelinai

    Nežinau kaip tiksliai jie vadinasi, bet aš juos pavadinau tinginių, nes beproto greitai padaromi.Aišku bulves turėjau išvirtas ryte.
      Pamenu kažkada pamačiusi šį receptą internete kai pasidalino kažkas dar rašiau:na jau ne, čia tikrai ne cepelinai.Tikri cepelinai turi būti tokie, kuriuos jau senų seniausiai gaminame.Šitų jau tikrai nenoriu ir negaminsiu.Bet va, šiandien vyresnėliui pareiškus norą cepelinams, o tikrų nevertėjo daryti dėl 6 vnt. teko prisiminti mano išjuoktus cepelinus.Ir žinot...Jie tikrai skanūs.Dabar žinau, kai norėsim cepelinų ir nebus laiko, aš būtent šiuos gaminsiu šeimai.
        Tai kada valgėte cepelinus paskutinį kartą?

5 bulvės,
50 gr.manų kruopų,
50 gr.bulvių krakmolo,
žiupsnelis druskos,
200 gr.faršo (kokio norite),
1 nedidelis svogūnas,
druska ir pipirai pagal skonį.

Bulves nulupame, išverdame ir sug


riūdžiame (galit malti su mėsmale), atvėsiname.
Faršą pakepiname keptuvėje, kol taps birus.Dedame tarkuotą svogūną, beriame druską ir pipirus, gerai išmaišome.
Į bulvių masę beriame manų kruopas, bulvių krakmolą ir druską.Viską gerai išminkome.
Imame bulvių masės, dedame įdaro ir formuojame cepelinus.Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 10 min.
Valgome su pasirinktu padažu.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...