Atvažiavusi į UK.ir pirmą kartą paragavus morkų pyrago jis man patiko.Žalioj jaunystėj dažnai nusipirkdavome, o dabar, kai moku kepti, tai ir iškepu.Šiandieną kepiau vien tam, kad uošvis paragautu.Patiko.Nei per saldus, šlapias, skanus...O ir darbo su juo nedaug.Pirmyn...
150 gr.cukraus,
2 dideli kiaušiniai,
100 gr.miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
cinamono,
2 morkos,
80 ml.aliejaus bekvapio.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir įmaišyti atsargiai į kiaušinių masę.Sudėti smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti aliejų ir gerai išmaišyti.
Skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.Supilkite tešlą ir dėkite į įkaitintą iki 170 C.temp.orkaitę ir kepkite 45 min.arba kol keksas iškeps.
Apliekite glajumi jeigu norite.
o kiek morku
ReplyDeleteDalia Grumadiene, atsiprašau, kad tik dabar atrašau, nes nemačiau, kad klausėte.Reikia 2 morkų.
Delete