Tuesday 3 January 2017

Morkų keksas

   Atvažiavusi į UK.ir pirmą kartą paragavus morkų pyrago jis man patiko.Žalioj jaunystėj dažnai nusipirkdavome, o dabar, kai moku kepti, tai ir iškepu.Šiandieną kepiau vien tam, kad uošvis paragautu.Patiko.Nei per saldus, šlapias, skanus...O ir darbo su juo nedaug.Pirmyn...



150 gr.cukraus,
2 dideli kiaušiniai,
100 gr.miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
cinamono,
2 morkos,
80 ml.aliejaus bekvapio.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir įmaišyti atsargiai į kiaušinių masę.Sudėti smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti aliejų ir gerai išmaišyti.
Skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.Supilkite tešlą ir dėkite į įkaitintą iki 170 C.temp.orkaitę ir kepkite 45 min.arba kol keksas iškeps.
Apliekite glajumi jeigu norite.

2 comments:

  1. Replies
    1. Dalia Grumadiene, atsiprašau, kad tik dabar atrašau, nes nemačiau, kad klausėte.Reikia 2 morkų.

      Delete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...