Tuesday 20 December 2016

Sviestinė višta

    Šią vištą kepiau šeštadienio vakarą ir valgėm žiūrėdami legendinį filmą Vienas namuose.Vištukė gavosi minkšta, mėsa krito nuo kaulų.Tikrai ne kartą bus gaminama ji dar pas mus.
     Receptas senas, mano jaunystės laikų, paprastas...Tikriausiai dauguma jį žinote, o kas nežinot, būtinai pabandykit.


  • 1.5 kg.višta,
  • 3 obuoliai,
  • 5-6 skiltelės česnako,
  • 180 gr.sviesto,
  • druska,
  • pipirai.
Vištieną pamarinuokite su druska ir pipirais ir česnakais spaustais.
Į vištos vidų dedame  obuolius, kuriuos prieš tai nulupame ir išimame sėklalizdžius.Dedame 90 gr.sviesto.
   Dedame vištą į skardą, įpilame puse stiklinės vandens ir kišame į 180 C.temp. orkaitę.
Išlydome sviestą ir juo aptepame kepamą vištą.Kai išsiskirs skysčiai iš vištos, galima aplieti jais.
Kepame, kol įsmeigus į storiausią  vietą ir ištraukus smeigtuką išbėgs skaidrus skystis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...