Tuesday 20 December 2016

Sūdyta lašiša

   Pabandžiau pirmą kartą sūdyti lašišą pagal Nidos receptą.Visada pirkdavau lašišą sūdyta, dabar gaminsiu tik namuose.
    Švelnaus skonio ir tikrai labai skani.




  • 0.5 kg.lašišos filė,
  • 4 šaukštai rupios druskos,
  • krapų jeigu norit.
Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite su popieriniu rankšluoščiu.Supjaustykite į du vienodo dydžio gabaliukus.Dedame į induką su  dangčiu ir užberiame druska, kad nesimatytu raudonos mėsos.Uždedame kitu lašišos gabalu, uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą 12 valandų.
   Prieš vartojimą nuplauname ir supjaustome plonomis juostelėmis.Jei norite apiberkite smulkintais krapais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...