Pabandžiau pirmą kartą sūdyti lašišą pagal Nidos receptą.Visada pirkdavau lašišą sūdyta, dabar gaminsiu tik namuose.
Švelnaus skonio ir tikrai labai skani.
Švelnaus skonio ir tikrai labai skani.
- 0.5 kg.lašišos filė,
- 4 šaukštai rupios druskos,
- krapų jeigu norit.
Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite su popieriniu rankšluoščiu.Supjaustykite į du vienodo dydžio gabaliukus.Dedame į induką su dangčiu ir užberiame druska, kad nesimatytu raudonos mėsos.Uždedame kitu lašišos gabalu, uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą 12 valandų.
Prieš vartojimą nuplauname ir supjaustome plonomis juostelėmis.Jei norite apiberkite smulkintais krapais.
No comments:
Post a Comment